hoekje

Op naar Japan!

Netjes op tijd was het hele clubje (24 man) op Schiphol aanwezig, klaar om naar Japan te vertrekken. Eerste kerstavond, dus het was ongeveer uitgestorven op de luchthaven. Bij binnenkomst van een souvenier shop om wat omiyage (japans voor 'kadootje/souvenier') te kopen voor het bezoek aan de ryokan (traditioneel hotel) stonden de vier medewerkers van de shop maar bij de balie met elkaar te kletsen, het was verder toch leeg.
Hetzelfde gold ook voor het vliegtuig, een 777-200. In het achterste gedeelte van het toestel was ongeveer 30 man aanwezig, op de ongeveer 90 plaatsen die er waren. Ik had dan ook stoel 45A, en 66 I, 66J en 66K, waar ik over drie stoelen (bijna) languit kon gaan liggen om wat te slapen.
Eenmaal in Narita snel even wat ramen slurpen tijdens het wachten op de aansluitende vlucht naar Kansai airport, en uiteindelijk rond half elf 's avonds, op tweede kerstdag dan eindelijk in het appartement.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en samen met een medereisgenoot trekken we er, gewapend met camera en statief op uit om nachtopnamen te maken van het verkeer, met lange belichting. Dat levert altijd leuke plaatjes op