hoekje

Fushio onsen - Ikeda

Een-na-laatste dag, dus het wordt tijd om nog gauw even een onsen mee te pakken voordat ik weer terug moet. Via het internet in de omgeving van Osaka gekeken, en minder dan een half uur vanaf Osaka met de trein moet een fraaie onsen zijn met buitenbad en uitzicht op de bergen: Fushio onsen. Dat gaat hem dus worden.
Eerst moet er nog een stapel art-books naar Nederland worden gestuurd, want die zijn beslist te zwaar om mee te nemen in de bagage. Het blijkt 11,5 kg te zijn in totaal, dus dat mag via zeepost, zodat het waarschijnlijk over een maand of drie aankomt.

Vervolgens door naar Ikeda, via een private railway. Van hier af zou het niet al te ver moeten zijn, als ik het kaartje moet geloven. Het is inderdaad op loop afstand, maar toch stiekum nog zo'n vier kilometer, dus ik neem me direct voor om met de bus terug te gaan.
De baden zijn inderdaad erg fraai, en ook erg heet. Gelukkig is er ook nog een ondiep en kouder bad om weer wat af te koelen, en er is een fraaie tuin aangelegd waar je vanuit de baden uitzicht op hebt. Al met al dus goed om tijdje door te brengen, alvorens terug naar het centrum te gaan.
Van daar uit ga ik vervolgens gewoon eens een stukje wandelen door de wijken, om eens iets anders op de foto te zetten dan bijzondere gebouwen, en een idee te geven hoe de rest er uit ziet. Uiteindelijk kom ik toch nog in een soort van park terecht. Hier staat een reiger verlekkerd naar de koi te kijken, die waarschijnlijk toch wat te groot voor hem zijn.
Na een mooi dagje is het daarna weer terug naar huis.