hoekje

Hatsumode - Kyoto

Bloody early (negen uur 's ochtends) gaat de wekker af, want we hadden besloten om met drie man naar Kyoto te gaan voor Hatsumode, het traditionele eerste bezoek aan een tempel in het nieuwe jaar. Het lukt toch enigszins om voldoende wakker te zijn om de metro en de trein naar Kyoto te vinden. M'n reisgenoten zijn echter wel ongeveer onmiddelijk in slaap gevallen zodra de trein begint te rijden
Na wat hete koffie uit een van de vele automaten wordt de wandeling aanvaard naar het eerste tempelcomplex. Het is nog wel frisjes, maar gelukkig waait het niet meer zo hard als gisteravond. Dat het koud is blijkt ook wel omdat er gedurende de hele dag momenten zijn dat het eventjes heel licht sneeuwt, waarna het vervolgens weer droog wordt, en er blijft ook niets van liggen.
Vervolgens worden er weer eens heel erg veel foto's geschoten, maar gelukkig ook nog tijd om onderweg even een hapje te eten. Tevens een mooi moment om de groothoeklens uit te proberen in de tuinen van de tempels.
Als het donker begint te worden, weer terug naar Osaka, waar we nog proberen om een fuku-bukuro "goodie bag" te bemachtigen op de punten die verzameld zijn met de aankoop van diverse electronica. In deze tassen, die normaal voor rond de 10000 yen (ong 60 euro) verkocht worden zit een verzameling van artikelen die een veelvoud aan waarde hebben. Het is echter wel een verrassings-tas, dus je weet absoluut niet wat er in zit.
Helaas blijkt Yodobashi camera de tassen alleen voor 25000 yen te hebben, en er zitten niet genoeg punten op de kaart om het uit te proberen. Misschien volgend jaar dan maar.