hoekje

Korakuen - Okayama

Na weer eens lekker uitslapen vandaag in m'n eentje op weg naar Okayama, waar Korakuen ligt, een van de drie mooiste tuinen in Japan. Het zonnetje begint al vroeg te schijnen, en het beloofd een mooie dag te worden.
Helaas ligt er geen sneeuw, maar daarvoor ligt Okayama net te laag, en het is wel prettig dat je niet helemaal als Michellin mannetje ingepakt hoeft rond te lopen.
Vanaf het station is het een paar kilometer lopen, en waarna ik uitkom bij een shinto tempel, en via een brug op het eiland waar de tuin is aangelegd kom. Dat het winter is is te merken, de grote grasvlaktes in de tuin zijn wat geel en dor, maar de bomen en overige planten staan er heel fraai bij. Tijd dus om uitgebreid een hele verzameling foto's te maken.
Ergens halverwegen heeft een kat zich opgerold in het hoge gras om van het zonnetje te genieten, af en toe een oog openend om de touristen in de gaten te houden die er langslopen.

Net aan de andere kant van het water ligt wat er nog over is van het kasteel, en hier neem ik ook nog gauw een paar kiekjes, alvorens weer op terugreis te gaan richting Osaka. Gelukkig heb ik wel een plaatsje, want het staat helemaal vol op de perons. Kennelijk had een gedeelte van japan afgelopen vrijdag ook nog vrijgenomen, en was men nu na oud en nieuw massaal op weg naar huis.